printHeader

Tips

Op deze webpagina geven wij een heleboel SEO tips. Alle tips zijn gericht op het verbeteren van de vindbaarheid in Google. Natuurlijk zijn er ook andere zoekmachines. Bijvoorbeeld Yahoo, Baidu en Bing. Elk heeft zijn eigen methoden om pagina's te indexeren. De adviezen die voor de ene zoekmachine gelden, zijn daarom niet zonder meer toe te passen op de andere. In Nederland en in de rest van Europa wordt Google verreweg het meeste gebruikt. Daarom richten wij onze daarop.

Naast de adviezen bieden we 2 tools die je helpen bij je zoekmachine optimalisatie: SEO Page Optimizer en Keyboost. Klik op de links om ze gratis uit te proberen!

Wij geven regelmatig handige adviezen en praktische informatie via onze nieuwsbrieven. Schrijf je hier in om ze te ontvangen.

Wil je meteen een analyse van je website en een vrijblijvende offerte?

 

Vraag je gratis offerte aan

 

Lees hier een uitgebreid overzicht van praktisch toe te passen SEO tips. Met deze slimme tips scoor je gegarandeerd hoger in de zoekresultaten.

Onze 7 SEO tips:

1. Werk aan de hand van een internetstrategie.

Met een internetstrategie beantwoordt je een aantal belangrijke vragen:

 1. Wat is het doel van je website? Wat wil je ermee bereiken? En hoe draagt jouw website bij aan het behalen van de organisatiedoelstellingen?
 2. Wie wil je bereiken met jouw website? En wat moeten jouw doelgroep precies doen op de site?
 3. Wat doen je concurrenten en hoe kan jij je van hen onderscheiden? Je komt hier achter door een uitgebreid concurrentieonderzoek uit te voeren.
 4. Hoe ga je je klanten benaderen? Welke marketingmiddelen zet je hiervoor in?

Weet dat een website nooit af is: je zult informatie moeten blijven toevoegen om goede zoekresultaten te blijven krijgen. Bovendien is het best mogelijk dat je op termijn een andere weg zult inslaan. Misschien wil je een corporate website ombouwen tot een webshop. Of er een blog aan toevoegen. Zorg er daarom voor dat je de benodigde expertise in huis hebt voor het implementeren van de internetstrategie, of doe een beroep op een externe partner die een flexibel CMS (content management systeem) hanteert.

Door deze aspecten in een plan te vatten, ontwikkel je een praktische internetstrategie. Wij kunnen je desgewenst helpen met de ontwikkeling van een sterke internet en SEO strategie.

 

Of vraag meteen je gratis offerte aan

 

2. Zorg voor een goede hostingpartij.

Hosting wordt vaak erg goedkoop aangeboden. Hoewel het verleidelijk is om op dergelijke aanbiedingen in te gaan, kan goedkoop echter ook duurkoop blijken.

Goedkope hosting betekent namelijk vaak dat je de servers deelt waarop je website draait. Als je de server met veel andere sites moet delen, bestaat de kans dat je website traag wordt of zelfs offline gaat. Als dat een keer gebeurt, is dat echt niet erg. Maar als het vaker voorkomt, dan zullen zowel Google als je bezoekers de site minder vertrouwen. En dat komt het verkeer en de positie in de zoekresultaten niet ten goede.

Zorg er dus voor dat je je goed laat informeren over de betrouwbaarheid en snelheid van de hosting en neem het op de koop toe dat je wellicht wat duurder uit zult zijn.

3. Meten = weten.

Het is ontzettend belangrijk om statistieken op je website te installeren. Je verzamelt daarmee informatie over het gedrag van je bezoekers, zoals:

 • Via welke bronnen komen ze op de website?
 • Welke zoekwoorden gebruiken ze om je site te vinden?
 • Hoe lang blijven ze en welke pagina's bekijken ze?
 • Waar converteren ze (bijvoorbeeld door een aankoop of een inschrijving voor de nieuwsbrief)
 • Waar haken ze af?

Deze informatie zal je helpen om je website verder te verbeteren.

Wij raden aan om met Google Analytics en Google Search Console te werken. Dit zijn prima programma's die je bovendien gratis kunt gebruiken.

4. Denk na over de structuur van de website.

Zorg voor een overzichtelijke structuur. De klant wil in 3 muisklikken zijn bij de informatie die hij zoekt. Bij elke muisklik haakt een deel van je publiek af. Een menu mag dus absoluut niet te diep zijn.

Het is daarnaast slim om met broodkruimelpaden te werken. Een menselijke bezoeker kan op die manier goed nagaan waar hij zich bevindt op je site (net als Klein Duimpje in het sprookje de weg vond aan de hand van broodkruimels!). En je heb met een broodkruimelpad een extra tool in handen om je zoekwoord in te verwerken.

5. Voer een zoekwoordonderzoek uit.

Als je de strategie hebt geformuleerd, kan je de site gaan bouwen. En natuurlijk moet daar heldere en kwalitatieve informatie op komen te staan. Deze informatie bestaat veelal uit tekst. Een goede internettekst staat of valt bij het gebruik van de juiste zoekwoorden. Dat komt door Google en het werkt als volgt:

Een internetgebruiker zoekt op Google naar informatie. Daarvoor gebruikt hij bepaalde woorden. Google analyseert allereerst welke webpagina die woorden ook gebruikt. Daarna beoordeelt de zoekmachine welke pagina de zoekvraagwaarschijnlijk het best kan beantwoorden. Deze pagina's toont hij als eerste in de zoekresultaten.

Als je wilt dat jouw webpagina goed gevonden wordt, is het dus cruciaal dat jij de woorden gebruikt die jouw (beoogde) bezoekers ook gebruiken. Om daar achter te komen, is een zoekwoordonderzoek nodig.

In dit onderzoek beantwoord je grofweg de volgende vragen:

 • Welke woorden gebruikt jouw doelgroep om hun informatie te zoeken?
 • Naar welke informatie zijn zij op zoek?

Op basis van deze vragen bepaal jij welke content je op de site zet. En je bepaalt op welke woorden je gevonden wilt worden.

Zo voer je een zoekwoordonderzoek uit:

 • Bepaal op welke onderwerpen of met welke producten jij gevonden wilt worden.
 • Bepaal met welke zoekwoorden jij op zoek gaat naar die informatie.
 • Vraag collega's en klanten om jouw lijst aan te vullen.
 • Gebruik de zoekwoordplanner van Google.Daarmee achterhaal je het zoekvolume: de aantallen keren per maand dat jouw zoekwoorden ingetypt worden.
 • Kijk ook naar de concurrentie van die zoekwoorden. Hoe lager de concurrentie, hoe beter.
 • Ten slotte kijk je ook naar het aantal resultaten wanneer je het zoekwoord in Google ingeeft.
 • Maak een verstandige keuze op basis van deze informatie en kies niet te veel zoekwoorden per pagina. Meestal volstaan 1 of 2 woorden waarop je gevonden wilt worden.

6. Zorg voor perfect geschreven webpagina's.

Afbeeldingen en video zijn belangrijk voor je bezoekers. Ze maken de tekst op de website wat luchtiger, en daarmee leesbaarder. Maar let op: Google vindt tekst het allerbelangrijkste. De zoekmachine kan tekst ook beter 'lezen' dan andere vormen van content.

Zorg daarom voor unieke en relevante informatie in de vorm van tekst. Laat zoekwoorden en aan het zoekwoord gerelateerde zoekwoorden regelmatig terugkomen.

In een goede webtekst laat je het zoekwoord terugkomen in:

 • de URL
 • het menu
 • de categoriepagina's
 • de tags
 • de broodkruimelpaden
 • de paginatitel, ook wel de title-tag genoemd
 • de header(s) van de tekst
 • de tekst zelf, die we ook wel body noemen
 • de links van en naar je website
 • de bestandsnaam en de alt-tag van de afbeeldingen
 • de meta-informatie, zoals de omschrijving van waar je webpagina over gaat. Deze omschrijving komt ook terug in de zoekresultaten. Een goede meta-omschrijving zorgt ervoor dat mensen naar je site doorklikken.

Daarnaast zorg je dat je tekst een duidelijke call to action heeft: zet je bezoekers aan het werk. Internetgebruikers willen graag aan de hand genomen worden. Als je ze niet zegt wat je van ze verwacht, dan haken ze af. Google ziet dit als een teken van desinteresse.

Als je daarentegen je bezoeker instrueert om bijvoorbeeld een aankoop te doen, dan blijven zij langer op je site. Je bezoeker is dan tevreden en Google ziet dat je site in een behoefte voorziet. Dat zal hij beoordelen met een hogere positie in de zoekresultaten.

Ziedaar onze SEO tips: door het juiste gebruik van zoekwoorden en een conversiegerichte tekst zorg je voor goede vindbaarheid in Google.

Wil je SEO liever uitbesteden?

 

Vraag je gratis analyse + offerte aan

 

7. Pas linkbuilding toe.

Je hebt al veel werk verzet, maar je bent er nog niet. Want een goede webtekst heeft ook uitgaande en inkomende links. Dit betekent namelijk dat jouw site niet op zichzelf staat. Je verwijst je bezoekers naar andere relevante content, dus je helpt je bezoekers actief. En als anderen naar jouw site verwijzen, dan zal jouw informatie wel interessant zijn, volgens Google.

Het bouwen aan je linkprofiel heet 'linkbuilding'. Je moet er dus voor zorgen dat jouw website aanwezig is in een netwerk van andere websites die over hetzelfde onderwerp gaan.

Daarnaast is het erg belangrijk om sociale mediate integreren op de pagina's die daarvoor geschikt zijn. Sociale media worden steeds belangrijker bij zoekmachine optimalisatie. Een recensie van je bedrijf op Google+ wordt bijvoorbeeld automatisch getoond in de zoekresultaten. Mensen moeten je pagina kunnen delen op sociale platforms als Facebook, Twitter of LinkedIn. Op deze platforms zal je dan ook een bedrijfspagina moeten hebben.

Maak gebruik van onze 2 praktische SEO hulpmiddelen

Misschien zakt de moed je in de schoenen na het lezen van bovenstaande informatie. Maar dat is nergens voor nodig! Wij bieden je namelijk 2 slimme tools aan. 

SEO Page Optimizer: een slim online programma om je teksten te verbeteren

Deze slimme tool neemt je aan de hand bij het schrijven van teksten: als je SEO Page Optimizer gebruikt, dan richt je je tekst zodanig in, dat Google die goed kan 'lezen'.
Terwijl jij je dus richt op converterende teksten, vertelt de tool jou wat je moet aanpassen om je tekst goed vindbaar te maken in Google. En het mooie is, je krijgt er ook nog eens een aantal gerelateerde zoekwoorden bij. Dus ook bij het zoekwoordonderzoek krijg je ondersteuning.

Probeer de adviezen die SEO Page Optimizer geeft gratis uit en ervaar zelf hoe gemakkelijk hij is in gebruik. Je ziet vrijwel direct resultaat!

4 Redenen om te kiezen voor deze SEO tool:

 • Je hoeft geen SEO expert te zijn om sterke webteksten te schrijven.
 • Je krijgt een uitgebreid rapport met SEO adviezen voor je tekst.
 • Je krijgt een lijst met gerelateerde zoekwoorden. Hierdoor kan je je zoekwoordonderzoek verbeteren, en kan je synoniemen gebruiken, waardoor je er zeker van bent dat je het zoekwoord niet te vaak in de tekst gebruikt.
 • Je ziet direct resultaat.

Je krijgt 1 gratis SEO analyse per dag. Heb je meer analyses nodig? Deze bestel je eenvoudig online.

Volg deze link om onze tool te bekijken en uit te proberen.

Keyboost: dé tool om te zorgen voor een goed linkprofiel en daarmee betere optimalisatie voor search

Zoals we hierboven al schreven, is het naast het schrijven van een sterke SEO tekst erg belangrijk om te linken naar andere webpagina's. Dit soort links noemen we externe links. De websites waar jij naar linkt, moeten relevant zijn voor jouw bezoekers. Ze moeten dus gaan over hetzelfde onderwerp, of aanvullende informatie bieden.

Daarnaast helpt het als deze websites zelf ook een goede beoordeling krijgen van de zoekmachine. Websites met veel autoriteit geven veel waarde aan de websites waar zij naar linken.

Naast externe links zijn ook interne links: links van de ene pagina op jouw website naar de andere. Met deze links biedt je je bezoeker verdere informatie - een service die Google waardeert en beloont. Bovendien laat je aan zowel Google als je bezoekers zien dat de pagina's van je website onderlinge samenhang vertonen.

Nog belangrijker dan interne en externe links, zijn inkomende links. Als iemand naar jouw webpagina linkt, beschouwt Google dit als een stem voor jouw pagina. Hoe meer inkomende links, hoe hoger de waardering door Google. Maar niet alle links zijn even belangrijk. Hoe groter de website en hoe meer autoriteit die heeft in de ogen van Google, hoe meer waarde die site heeft. Als deze pagina's naar jou linken, zorgen ze voor een hogere positie in de zoekresultaten.

Onze Keyboost tool helpt je om je linkprofiel te verbeteren. De tool analyseert namelijk welke websites in jouw markt belangrijk zijn volgens Google. Op deze websites plaatsen wij relevante tekstlinks die naar jouw website leiden. Binnen enkele weken kom je hoger in de Google zoekresultaten te staan!

Volg deze link om Keyboost gratis uit te proberen. Al snel zie je dat de pagina hoger in de zoekresultaten is komen te staan!

Ben je er nu? Nee: search engine optimization dient regelmatig opnieuw opgepakt te worden.

Zoekmachine optimalisatie is nooit klaar. Nadat je zoekwoorden verwerkt hebt, relevante informatie erop hebt gezet en een linkprofiel hebt opgebouwd, is het werk niet af. Nu is het zaak om te optimaliseren.

Naar welke content is jouw doelgroep nog meer op zoek? Welke zoekwoorden gebruiken zij, waar jouw site nog niet goed op wordt gevonden? Dus welke informatie kan je toevoegen? Zijn er pagina's waar je nog niet goed op wordt gevonden? Wat is er nodig om die pagina's te verbeteren?

Dit zijn allemaal vragen die beantwoord worden door bestudering van de websitestatistieken. En door opnieuw de zoekwoordplanner van Google in te zetten. Vergelijk dan de zoekwoorden die jij gebruikt met de zoekwoorden die de planner aangeeft. Zijn er verschillen? Zijn er woorden die beter scoren dan de woorden die jij gebruikt op je site?
Misschien zitten er ook wel goed scorende zoekwoorden tussen die jij nog helemaal niet op je site gebruikt. Die woorden kan je dan gebruiken om nieuwe content mee te creëren, zodat je nog meer bezoekers kunt aantrekken.

Optimalisatie zit hem dus aan de ene kant in de bestudering van de webstatistieken, en aan de andere kant in de bestudering van zoekwoorden.

Vergeet ten slotte niet om ook naar je bestaande klanten te luisteren.Vraag hen wat ze van je site vinden. Welke informatie waarderen ze en wat missen ze nog? Op welke zoekwoorden zoeken zij, als ze informatie willen vinden? Je bestaande klanten zijn een bron van informatie die je beslist niet moet vergeten wanneer je met SEO aan de slag gaat!

Wanneer je alle informatie hebt verwerkt, dan kan je je pagina's controleren met SEO Page Optimizer. Die geeft precies aan hoeveel woorden, keywords en gerelateerde keywords op een pagina moeten staan om goed te scoren in Google. En of je met jouw webpagina de concurrentie kunt verslaan.

Heb je liever een totaalaanpak voor de optimalisatie van je website?

 

Vraag je gratis offerte aan

 

Maak gebruik van onze jarenlange ervaring

Wij hebben inmiddels 15 jaar ervaring met zoekmachine marketing, linkbuilding en conversie optimalisatie. Maak daar gebruik van!

Wil je meer leren en handige tips ontvangen over deze onderwerpen? Wij hebben 2 nieuwsbrieven waarmee we je kunnen helpen:

 • De geheimen van Google ontrafeld
 • Meer klanten uit uw website

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrieven en ontvang regelmatig praktische tips die je helpen om online succes te boeken!

De voordelen van een samenwerking met ons:

 • Wij hebben 15 jaar ervaring en worden gezien als de beste in de markt.
 • We bieden je een totaalpakket aan SEO tools en conversie optimalisatie expertise.
 • Deze zijn tevens stapsgewijs te implementeren
 • SEO Page Optimizer en Keyboost zijn gratis uit te proberen.
 • Met SEO Page Optimizer zie je direct resultaat.
 • Keyboost geeft na 2 weken resultaat.

 

Vraag je gratis offerte aan

 

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je vragen over onze SEO optimalisatie tips, over SEO Page Optimizer of Keyboost? Neem dan contact met ons op. Wij zien er naar uit om je te mogen helpen!

Je kunt ons ook bellen -+31 85 2082730 - of e-mailen - info@seopageoptimizer.nl   
Testimonials

labougainville.com
5
In 2017 hebben we een gratis trial gehad en dit heeft ons een paar weken op de eerste pagina van Google gezet. Nu 2 jaar later staan we helaas weer op pagina 5 van google. De website is veel minder goed vindbaar merken we aan het aantal aanvragen die we de laatste tijd krijgen. Het zou dus erg welkom zijn om nog eens zo'n gratis boost te krijgen en een offerte.

strandstoelen.nl
5
Met de gratis trial is mijn pagina gestegen naar de eerste plek in Google! Super blij mee en ik ga ze zeker nog eens benaderen.
Fijn dat er een gratis boost word gegeven en dat je kunt kijken of het werkt voor je. Helaas staat mijn website www.zoetgastouderbureau.nl nog wel op pagina 3! Hopelijk kunnen we snel wat plaatsjes stijgen nog voor een betere vindbaarheid! 👍

gymjunkies.nl
5
Met de gratis trial is mijn pagina gestegen naar de eerste plek in Google! Super blij mee en ik ga ze zeker nog eens benaderen.

lift-express.nl
5
De Methode van keyboost werk erg snel, desondanks dat er een hoop mensen sceptisch zijn op internet over hun zijn. Als u twijfelt moet u maar eens de gratis trial proberen en zelf ervaren hoe snel het gaat.

caravankomfort.de
5
Key Boost van I-Power verricht uitstekend werk! ons opgegeven keyword is in een paar dagen opgeschoven van pagina 5 .......... naar pagina 1. Jawel je leest het goed,de Keyboost formule die gehanteerd wordt is extern toepasbaar, dus dit bedrijf behoeft in de eerste instantie niet in de beheerdersomgeving van onze website te zijn. Ons advies is probeer Keyboost gewoon vrijblijvend net als wij! Wij gaan in ieder geval zeker verder met deze kenners wat dat zijn het. ze verstaan hun vak.

penningvoorjehond.nl
5
Webshop is gestegen in Google! Doen wat je wat verwacht!

spiritandsports.com
5
Binnen een maand van positie 44 naar 14 met een van mijn keywoorden; op korte termijn werkt het in ieder geval! Benieuwd wat het nog meer gaat brengen in 2019.

effektri.com
5
Voor onze website hebben we een gratis keyword boost gedaan, het resultaat is geweldig. Niet alleen zijn we met ons belangrijkste keyword gestegen van de 8ste plek naar de 1ste plek in Google, ook is het terug te merken in de omzet via de website. Petje af voor hen, in het nieuwe jaar ga ik kijken voor een verdere samenwerking met hen!

taximomentje.nl
5
Ja daar kan ik kort over zijn!!! Geen grappen of sprookjes....Gewoon resultaat!🥊
Ik had mijn buik helemaal vol van alle internet marketeers die gouden bergen beloven voor een hoop geld totdat ik in contact kwam met iPower.. Zij hebben een keyword boost gedaan en het resultaat wat top! En dan bedoel ik topposities in Google. Dit is wat ik zocht en heb het in iPower gevonden. Een aanrader dus!

schippers-bouwconsult.nl
5
Zeer tevreden over de keyboard [= Keyboost - red]! Binnen enkele dagen van de top tien naar de top drie! Ga het zeker voortzetten.

vermeulenbvba.be
5
Ik was niet helemaal overtuigd bij het begin van Keyboost door IPower. Dankzij de kans die ze me gaven om een gratis test te doen steeg onze website van 43 naar 15 ! en dit volledig gratis. Op dit moment ben ik zeker overtuigd van hun diensten. Meer dan aan te bevelen !!!!

studiodevries.com
5
Ik ben helemaal tevreden over het resultaat van Keyboost van iPower. Van de 14e pagina naar pagina 1 van de Google zoekresultaten. Echt aan te bevelen, top!

mijnvoedselintolerantietest.nl
5
Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd sceptisch ben met dit soort zaken. Iedereen kan je tegenwoordig omhoog brengen in Google; weinigen is het gegeven ook daad bij het woord te voegen en bewijs te leveren. Meestal moeten er eerst enorme bedragen betaald worden voor allerlei onderzoeken maar een daadwerkelijke prestatie blijft heel vaak uit. Met de manier van werken 'eerst proberen' en daarna besluiten of de klant wel/ niet verder wil gaan is de angel uit het geheel gehaald. Als er in de proefperiode niet is gescoord dan ga je gewoon niet verder; is er wel gescoord dan kun je verder. Prima werkwijze en bij mij heeft het in ieder geval een vierde plaats opgeleverd. Nu is het aan mij een besluit te nemen en aan de slag te gaan. IPower heeft gedaan wat zij hebben beloofd en dat zie je niet veel!
Werd benaderd door iPOWER of ik interesse had ik een keywordboost. Mijn website klimcentrumalkmaar.nl werd meteen beter gevonden en bezocht. Omdat de boost in een periode viel waarin het resultaat moeilijk te meten is werd me nog een keer een boost aangeboden. Topservice.

speedtaxi.nl
5
Ik heb via Google keyboost gekend. Omdat er zo veel partijen zijn die van alles beloven dacht ik, ik ga het even uitproberen. Ik ben zeer verbaasd! Binnen paar weken tijd ben ik flink omhoog gegaan op zoekresultaten. ZIEN IS GELOVEN! Ik raad Keyboost aan iedereen aan!

maffiakartel.nl
5
Binnen enkele dagen heeft iPower er voor gezorgd dat we gestegen zijn bij Google meerdere bezoekers hebben gekregen echt top Thanks guys

campermotiv.be
5
Het werkt.
Kars Zijlstra
web-made-easy.nl
Ik ben enthousiast over iPower en de manier waarop ze een keyword weten te boosten. Mijn keyword steeg binnen 30 dagen van een top 30 positie naar een top 10 positie. Mensen die technisch zeer onderlegd zijn en je duidelijke handvaten weten te geven om mee verder te werken. Bovendien wordt er met je meegedacht, erg fijn.